F Τα ελαστικά θα επιτρέψουν στους οδηγούς να πιέσουν, σύμφωνα με την Pirelli - www.gof1fan.eu
Home » , , , , » Τα ελαστικά θα επιτρέψουν στους οδηγούς να πιέσουν, σύμφωνα με την Pirelli

Τα ελαστικά θα επιτρέψουν στους οδηγούς να πιέσουν, σύμφωνα με την Pirelli

Written By news on Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 | 4:35 μ.μ.

Ο υπεύθυνος της Pirelli, Mario Isola, πιστεύει ότι τα ελαστικά του 2019 είναι έτοιμα, καθώς στον κόσμο της Formula 1 προετοιμαζόμαστε για τον πρώτο αγώνα της σεζόν στη Μελβούρνη!

Αυτή τη σεζόν θα εισαχθεί και νέο σύστημα ονοματοθεσίας των ελαστικών, που θα διαφέρει αισθητά από τα προηγούμενα χρόνια. Η αλλαγή αυτή έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις, κυρίως αρνητικές, καθώς μπερδεύει το κοινό και δεν προσφέρει κάποια ουσιαστική βελτίωση… Τα νέα ελαστικά θα λέγονται σκληρά, μεσαία και μαλακά σε κάθε Grand Prix της χρονιάς, για διευκόλυνση των θεατών. Στην πραγματικότητα όμως οι γόμες των ελαστικών θα παραμείνουν 5, όπως και πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Isola, τα ελαστικά που θα παρέχονται για τον αγώνα της Κυριακής θα επιτρέψουν στις ομάδες να πιέσουν αρκετά στο Albert Park!

«Οι γόμες C2, C3 και C4, δηλαδή η σκληρή, μεσαία και μαλακή που προτάθηκαν για φέτος είναι σχεδόν όμοιες με τη μεσαία, μαλακή και πολύ μαλακή του 2018. Αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς να πιέσουν από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής του κάθε ελαστικού.»

Ο Isola επίσης ανέφερε πως ανέμεναν να γνωρίζουν ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκονται με τα ελαστικά του 2019 στο πρώτο FP1 της σεζόν. Ωστόσο έμειναν ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που είδαν από τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης!

«Μετά από πολύ παραγωγικές δοκιμές στη Βαρκελώνη, νιώθουμε ικανοποιημένοι καθώς το εύρος των ελαστικών του 2019 μπορεί να συνδυάσει απόδοση και αντοχή. Φυσικά υπάρχει ένας αριθμός «όψεων», όπως η φθορά στη διάρκεια μιας περιόδου, που θα αποκαλυφθούν μόνο μετά τις δοκιμές στην Αυστραλία.»


«Ένα άλλο σημαντικό θέμα για την Αυστραλία, είναι να δούμε πως θα λειτουργήσουν οι νέοι αεροδυναμικοί κανόνες και αν τελικά θα οδηγήσουν σε περισσότερες προσπεράσεις, κάτι που είναι δύσκολο να συμπεράνεις μέσα από τις δοκιμές.»


Πηγή: f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2023

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright 2017 - 2023 www.gof1fan.eu -
www.gof1fan.eu - Copyright 2017 - 2023 - All rights reserved.