F Σάρωσε μe pole position ο Verstappen και η Red Bull στο GP του Bahrain - www.gof1fan.eu
Home » , , , , , » Σάρωσε μe pole position ο Verstappen και η Red Bull στο GP του Bahrain

Σάρωσε μe pole position ο Verstappen και η Red Bull στο GP του Bahrain

Written By news on Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 | 8:40 μ.μ.

Μετά από την απόλυτη κυριαρχία στα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο Max Verstappen συνέχισε να είναι ο ταχύτερος όλων και στις κατατακτήριες δοκιμές παίρνοντας την pole position.

 

Με το ξεκίνημα της χρονιάς ο Max Verstappen και η Red Bull δείχνουν ότι φέτος θέλουν να αλλάξουν το παιχνίδι. Η απόλυτη κυριαρχία των τελευταίων χρόνων από τη Mercedes έχει κάνει το σπορ μονότονο, φέτος όμως, ελπίζουμε ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό, με περισσότερο ανταγωνισμό! Οι κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν αμέσως αποκαλύπτουν ότι ο Max Verstappen  και η Red Bull έχουν... άγριες διαθέσεις. Ο Ολλανδός όχι μόνο έκανε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα, τα δεύτερα και τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά, αλλά επικράτησε και στις κατατακτήριες, παίρνοντας την pole position.

 

Έθεσε από την αρχή έναν πολύ καλό χρόνο, που έμεινε στην κορυφή για το μεγαλύτερο μέρος του Q3. Ο Lewis Hamilton προς το τέλος, κατάφερε να τον «σπάσει» παίρνοντας εκείνος την πρωτιά, όμως αυτό ήταν κάτι... προσωρινό. Ο Max Verstappen λίγα δευτερόλεπτα μετά απάντησε και του πήρε την pole, πραγματικά μέσα από τα χέρια. Οπότε ο οδηγός της Mercedes έμεινε δεύτερος και ο Valtteri Bottas, πίσω του, δίνοντας στην ομάδα το 2-3. Στην τέταρτη θέση έχουμε τον Charles Leclerc της Ferrari. Ο Μονεγάσκος κατάφερε να πάρει μια πολύ καλή θέση εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής, κάτι που μετά την προηγούμενη σεζόν, δεν είναι δεδομένο για τη Ferrari.

 

Ακόμη δεν μπορούμε να κρίνουμε, όμως η απόδοση των κόκκινων μονοθεσίων ήταν αρκετά καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι και τόσο ο Charles Leclerc, όσο και ο νέος για την ομάδα Carlos Sainz jnr, τα πήγαν μια χαρά. Ο Pierre Gasly της Alpha Tauri κλείνει την πεντάδα και αφήνει... σημείωση ότι για το 2021, η Alpha Tauri θα έχει πρωταγωνιστική θέση στη μεσαία κατηγορία. Ricciardo Norris βρίσκονται στην έκτη και έβδομη θέση φέρνοντας τη McLaren σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η ύπαρξη και των δύο μονοθεσίων της ομάδας στο Q3 είναι θετικό στοιχείο, ενώ οι διαφορές των δύο οδηγών δεν είναι μεγάλες.

 

Στην ένατη θέση, έχουμε τον Fernando Alonso της Alpine που παρά τα δύο χρόνια απουσίας του, δείχνει ότι δεν... ξέχασε πως οδηγούνται οι Formula 1, ενώ δέκατος βρίσκεται ο Lance Stroll της Aston Martin. Ο Sebastian Vettel, teammate του Stroll δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 καθώς του χάλασε την τελευταία προσπάθεια ο Nikita Mazepin. Ο rookie οδηγός της Haas είχε ένα τετακέ και ο Vettel δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει σωστά τον τελευταίο του γρήγορο γύρο. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τους χρόνους και την κατάταξη, που καθορίζει τη σειρά εκκίνησης της Κυριακής!  

 



Πηγή: gazzetta.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2023

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright 2017 - 2023 www.gof1fan.eu -
www.gof1fan.eu - Copyright 2017 - 2023 - All rights reserved.