F Αυστηρές ρήτρες για τον Albon έχει θέσει σε ισχύ η Mercedes - www.gof1fan.eu
Home » , , , , » Αυστηρές ρήτρες για τον Albon έχει θέσει σε ισχύ η Mercedes

Αυστηρές ρήτρες για τον Albon έχει θέσει σε ισχύ η Mercedes

Written By news on Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 | 6:56 μ.μ.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, εξήγησε πως το συμβόλαιο του Albon στη Williams έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει τις ευαίσθητες πληροφορίες της μονάδας ισχύος.

Έχοντας χάσει τη θέση του από τη Red Bull στο τέλος του, ο Albon παρέμεινε στην ομάδα ως τρίτος οδηγός και οδηγός εξέλιξης. Ωστόσο, με τα αγωνιστικά δίδυμα των Red Bull και AlphaTauri να έχουν κλείσει για του χρόνου, υπήρξε προσπάθεια από πλευράς Red Bull να παραχωρήσει κάπου τον Albon ώστε να βρει τη θέση του στο grid.

Και αυτό έγινε εν τέλει εφικτό μετά και τη συμφωνία του Albon με τη Williams, αν και το όλο ζήτημα πέρασε από κύματα λόγω και των σχέσεων του Grove με τη Mercedes.

Ως προμηθευόμενος κινητήρων από τη Mercedes, υπήρχαν φόβοι πως η συμφωνία Williams-Albon θα έθετε σε κίνδυνο την πνευματική ιδιοκτησία των μονάδων ισχύος του Brixworth, μιας και από του χρόνου η Red Bull θα έχει το δικό της τμήμα κινητήρων.

Έτσι, ο Wolff επιβεβαίωσε πως το συμβόλαιο του Albon προστατεύει τόσο τη Mercedes, όσο και την πνευματική της ιδιοκτησία.

“Πάντα σεβόμασταν τη δικαιοδοσία μιας ομάδας στο να διαλέξει η ίδια τους οδηγούς της”, δήλωσε ο Wolff, όπως αναφέρει το Autosport.com.

“Ήμουν στη Williams παλιά και δεν θα ήθελα κανείς να παρέμβει στην επιλογή μας για τους οδηγούς. Και με τον ίδιο τρόπο, δεν έχουμε δικαιώματα που πηγάζουν από κάποιο συμβόλαιο τα οποία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, επειδή δεν πιστεύω πως είναι σωστό να μπλέκεις στις αποφάσεις μιας ομάδας για τους οδηγούς”.

“Αυτό που ήταν σημαντικό για μας είναι το να υπάρξουν πολύ αυστηρές ρήτρες και ξεκάθαρη εμπιστευτικότητα πάνω στην πνευματική ιδιοκτησία, εάν έρχονταν οδηγοί από άλλο κατασκευαστή κινητήρων”.

“Αυτό πάντα ήταν ξεκαθαρισμένο στη Williams, γνωρίζουν ακριβώς το ποιοι είμαστε και τι θεωρούμε σημαντικό να προστατευτεί”.

“Για τους επόμενους 12 μήνες είναι επί της ουσίας οδηγός της Williams. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, δεν έχει σχέσεις με τη Red Bull”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε πως η συμφωνία με τη Williams ήταν “πολύ ξεκάθαρη” και, αν και ο Albon εγκαταλείπει το πρόγραμμα της Red Bull, οι Κόκκινοι Ταύροι διατηρούν οψιόν για τον Βρετανοταϊλανδό οδηγό για το 2023.

Ο Wolff από την πλευρά του θα ήθελε πολύ την παραμονή του Albon στη Williams και μετά το 2022.

“Για να είμαι ειλικρινής, είμαι απόλυτα υποστηρικτικός, ακόμα και εάν δεν είναι δική μου δουλειά, προς τον Alex Albon”, τόνισε ο Αυστριακός.

“Του αξίζει να βρίσκεται στη F1, είναι εξαιρετικό παιδί και χαίρομαι που βρήκε ξανά θέση στη F1”.

“Βρίσκεται στη Williams, δεν βρήκε θέση στην AlphaTauri ή τη Red Bull. Αλλά είναι στη Williams πλέον και ελπίζω να μείνει εκεί για αρκετό καιρό”.



Πηγή: 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2023

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright 2017 - 2023 www.gof1fan.eu -
www.gof1fan.eu - Copyright 2017 - 2023 - All rights reserved.