F GP Μονακό: Οριακή pole position για τον Verstappen, πίσω του οι Alonso και Leclerc! - www.gof1fan.eu
Home » , , , , » GP Μονακό: Οριακή pole position για τον Verstappen, πίσω του οι Alonso και Leclerc!

GP Μονακό: Οριακή pole position για τον Verstappen, πίσω του οι Alonso και Leclerc!

Written By news on Σάββατο 27 Μαΐου 2023 | 5:47 μ.μ.

Ταχύτερος όλων o Max Verstappen της Red Bull Racing, σε μία καταιγιστική περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, με τους Fernando Alonso της Aston Martin και τον Charles Leclerc της Ferrari να ολοκληρώνουν την κορυφαία τριάδα, ενόψει του αυριανού αγώνα.

Το πρώτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε δυναμικά για την ομάδα της Red Bull Racing, που έδωσε αμέσως ρυθμό, σπάζοντας το φράγμα του 1:14. Όμως ο Perez δεν μπόρεσε να διατηρήσει για πολύ την ανεβασμένη απόδοσή του, καθώς είχε μία περιστροφή στην πρώτη στροφή και συγκρούστηκε με τις μπαριέρες. Λόγω του συμβάντος αυτού, εμφανίστηκε η μοναδική κόκκινη σημαία της διαδικασίας.

 

Μόλις δόθηκε το «πράσινο φως», ο Fernando Alonso κατάφερε να «σπάσει» το 1:13, με χρόνο 1:12.886, λίγο πριν ο Max Verstappen βελτιώσει κατά 2 δέκατα περίπου. Η έκπληξη ήρθε από τον Yuki Tsunoda, που πήρε προς ώρας την πρώτη θέση, κατά δύο χιλιοστά. Τελικά, τον ταχύτερο γύρο του Q1 ολοκλήρωσε ο Verstappen, με χρόνο 1:12.642.

 

Στο Q1 αποκλείστηκαν οι: Sargeant, Magnussen, Hulkenberg, Zhou και Perez.

 

Το Q2 ξεκίνησε ξανά δυναμικά για την εναπομείνασα RB19, εκείνη του Max Verstappen, που κατάφερε να ρίξει τον χρόνο κάτω από το 1:12. Με την Aston Martin του Alonso και την Alpine του Pierre Gasly να βρίσκονται ακριβώς πίσω του, οι δύο Ferrari φαινόντουσαν να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό.

 

Εντυπωσιακή ήταν η απόδοση του George Russell, που κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την τρίτη θέση. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Charles Leclerc ανέβηκε μέχρι τη δεύτερη, δίνοντας τα πρώτα δείγματα ανεβασμένου ρυθμού.

 

Το τελευταίο λεπτό, υπήρξε κίνηση στην πίστα, καθώς οι οδηγοί προετοιμάζονταν για την τελευταία τους προσπάθεια. Ο Lewis Hamilton, που βρισκόταν στη ζώνη αποκλεισμού, κατάφερε τελικά να προκριθεί στο τρίτο μέρος της διαδικασίας.

 

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι: Piastri, de Vries, Albon, Stroll και Bottas.

 

Το Q3 ξεκίνησε θριαμβευτικά για τον Alonso, καθώς έσπασε αμέσως το φράγμα του 1:12, με χρόνο 1:11.706. Στην πρώτη τους προσπάθεια, οι Sainz και Leclerc ανέβηκαν στη 2η και 3η θέση, κατά 29 και 53 χιλιοστά πίσω του, αντίστοιχα.

 

Ο Verstappen, μπορεί να μην ικανοποίησε με την πρώτη του προσπάθεια, όμως με τη δεύτερη, ανέβηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Ισπανό κατά 52 χιλιοστά. Η έκπληξη ήρθε από τον Ocon, ο οποίος –αμέσως μετά– πήρε την πρωτοπορία, με χρόνο 1:11.553!

 

Το τελευταίο δίλεπτο της διαδικασίας ήταν καταιγιστικό, με τους Leclerc και Alonso να μάχονται για την πρώτη θέση. Η απόλυτη ανατροπή ήρθε από τον Verstappen, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο γύρο μετά… συγκρούσεως στον τοίχο, στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού! Άφησε πίσω του τον Ισπανό, κατά 84 χιλιοστά, και τον Μονεγάσκο, κατά 106.

 

Η κορυφαία δεκάδα στο τέλος του Q3 διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Alonso, Leclerc, Ocon, Sainz, Hamilton, Gasly, Russell, Tsunoda, Norris.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω:

GP Μονακό - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ



Πηγή: antenna.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2023

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright 2017 - 2023 www.gof1fan.eu -
www.gof1fan.eu - Copyright 2017 - 2023 - All rights reserved.