F Το Grand Prix του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ αναβλήθηκαν - www.gof1fan.eu
Home » , , » Το Grand Prix του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ αναβλήθηκαν

Το Grand Prix του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ αναβλήθηκαν

Written By news on Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 | 3:32 μ.μ.

Το Grand Prix του Μπαχρέιν και το Grand Prix του Βιετνάμ έχουν αναβληθεί λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας εξάπλωσης του κοροναϊού. Οι αγώνες είχαν οριστεί για τις 20-22 Μαρτίου στο Διεθνές Κύπελλο του Μπαχρέιν στο Sakhir και στις 3-5 Απριλίου στο πρόσφατο ολοκληρωμένο Hanoi Circuit .

Οι ειδήσεις ακολουθούν την ακύρωση του Αυστραλιανού Grand Prix του Αυγούστου και την προηγούμενη αναβολή του κινεζικού Grand Prix , το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 17-19 Απριλίου.

Η Formula 1 και η FIA δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τους διοργανωτές αγώνων στο Μπαχρέιν και το Βιετνάμ για να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να μελετήσουν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών και για τους δύο αγώνες.

Αναφέρουν επίσης ότι αναμένουν ότι το πρωτάθλημα 2020 αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη στα τέλη Μαΐου - αλλά αυτό θα επανεξεταστεί.

Ολόκληρη η δήλωση

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19 και μετά από συνεχιζόμενες συζητήσεις με τη FIA, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν, το Ομοσπονδιακό Ομόσπονδο του Μπαχρέιν και την Λαϊκή Επιτροπή του Ανόι, την κυβέρνηση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, την Ένωση Αυτοκινήτου του Βιετνάμ και ο υποψήφιος, το Grand Prix Corporation του Βιετνάμ, αποφασίστηκε από όλα τα μέρη να αναβάλουν και οι δύο αγώνες που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 20-22 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου - 5 Απριλίου αντίστοιχα.

Μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του Αυστραλιανού Grand Prix αυτή την εβδομάδα και της συνεχιζόμενης και ρευστότητας της κατάστασης COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, η Formula 1, η FIA και οι προωθητές έχουν λάβει αυτές τις αποφάσεις για να εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού, συμμετέχοντες πρωταθλήματος και οπαδούς, που παραμένει πρωταρχικό μέλημα μας.

Η Formula 1 και η FIA συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τους διοργανωτές αγώνων στο Μπαχρέιν και το Βιετνάμ και τις τοπικές υγειονομικές αρχές για να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να πάρουν το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να μελετήσουν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για κάθε Grand Prix αργότερα κατά το έτος η κατάσταση βελτιώνεται. Ως αποτέλεσμα, η Formula 1 και η FIA αναμένουν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα στην Ευρώπη στα τέλη Μαΐου, αλλά δεδομένης της απότομης αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, αυτό θα επανεξετάζεται τακτικά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Chase Carey, δήλωσε: "Η παγκόσμια κατάσταση όσον αφορά το COVID-19 είναι ρευστό και πολύ δύσκολο να προβλεφθεί και το δικαίωμά του να πάρουμε χρόνο για να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Λαμβάνουμε αυτή την απόφαση με τη FIA και τους υποψήφιους για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται στη Formula 1 και στους οπαδούς μας. Το Grand Prix του Μπαχρέιν είναι ένας συναρπαστικός αγώνας στο πρόγραμμα μας και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε εκεί όσο μπορούμε. Προσβλέπουμε επίσης στην εναρκτήριο Αγώνα του Βιετνάμ και φέρνοντας το θέαμα της F1 σε μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις του κόσμου ».


Ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε: "Προστατεύοντας τους ανθρώπους πρώτα. Μαζί με τη Formula 1, η Ομοσπονδία Ολυμπιακών Αγώνων του Μπαχρέιν, η Ένωση Βιετναμέζων Μηχανοκίνητων Οχημάτων και οι τοπικοί προωθητές, αναβάλλοντας τόσο το Grand Prix του Μπαχρέιν όσο και το Grand Prix του Βιετνάμ, όπως και με το Αυστραλιανό Grand Prix, ήταν η μόνη δυνατή απόφαση λαμβάνοντας όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας . Εξακολουθούμε να βασιζόμαστε στις συμβουλές και τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και των κυβερνήσεων και θα συνεργαστούμε μαζί τους σε όλη αυτή την απρόβλεπτη περίοδο για να διασφαλίσουμε τους οπαδούς, τους ανταγωνιστές και όλη την κοινότητα των αυτοκινήτων ».


Πηγή: formula1.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2023

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright 2017 - 2023 www.gof1fan.eu -
www.gof1fan.eu - Copyright 2017 - 2023 - All rights reserved.