F Προς ακύρωση οδεύει ο Καναδάς, στο “περίμενε” η Τουρκία - www.gof1fan.eu
Home » , , , , » Προς ακύρωση οδεύει ο Καναδάς, στο “περίμενε” η Τουρκία

Προς ακύρωση οδεύει ο Καναδάς, στο “περίμενε” η Τουρκία

Written By news on Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 | 9:06 π.μ.

Το φετινό Καναδικό GP φαίνεται πως οδεύει προς ακύρωση παρά την επιμονή της Formula 1 πως βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις με τους διοργανωτές.

Ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για την περίοδο 11-13 Ιουνίου, το Σαββατοκύριακο δηλαδή μετά το GP του Αζερμπαϊτζάν ως ο δεύτερος από δύο υπερατλαντικούς αγώνες, έχει τεθεί τις τελευταίες μέρες υπό έντονη αμφισβήτηση.

Η Τουρκία, η οποία πέρυσι διοργάνωσε αγώνα στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του 2020 και βρίσκεται σε πολύ βολική τοποθεσία από το Αζερμπαϊτζάν, αναμένει ως αναπληρωματικός αγώνας.

Την Πέμπτη, το Radio Canada ανέφερε πως ο αγώνα στο Μόντρεαλ έχει ακυρωθεί για λόγους δημόσιας υγείας, τονίζοντας πως υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν από την ανάμειξη των επισκεπτών της F1 με τον τοπικό πληθυσμό που εργάζεται στην πίστα και τους εθελοντές.

Υπάρχουν επίσης οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με την πιθανότητα ο αγώνας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και έτσι δεν αναμένεται να υπάρχει εισόδημα από θεατές.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις προοπτικές της διοργάνωσης του αγώνα, εκπρόσωπος της F1 δήλωσε: “Συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας με τους διοργανωτές στον Καναδά και δεν έχουμε κάποιο περαιτέρω σχόλιο”.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών δήλωσε στο Motortsport.com: “Αυτό στο οποίο το Radio Canada αναφέρεται είναι ένα έγγραφο συστάσεων σχετικά με τη δημόσια υγεία. Εμείς ως οργανισμός δεν είχαμε κάποια επιβεβαίωση από τις επίσημες αρχές δημόσιας υγείας και δεν θα σχολιάσουμε επ’ αυτού έως ότου να έχουμε επίσημη επιβεβαίωση”.

Ο Καναδάς είναι μια χώρα με αυστηρά μέτρα κατά του COVID-19, ειδικά στο κομμάτι της καραντίνας που καλούνται να περάσουν όλοι όσοι εισέλθουν στη χώρα.

Λόγω της φύσης της πίστας, η οποία είναι ένα ημι-μόνιμο venue εντός του αστικού ιστού του Μόντρεαλ, οι εργασίες για την προετοιμασία του αγώνα θα πρέπει να ξεκινήσουν αρκετές εβδομάδες νωρίτερα. Έτσι, θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση νωρίτερα ώστε να είναι γνωστό το τί θα γίνει και με άλλες πίστες.

Ο CEO της F1, Stefano Domenicali έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση του Καναδά τον περασμένο μήνα, ζητώντας εξαιρέσεις στο κομμάτι της καραντίνας, ενώ εξήγησε παράλληλα τα μέτρα που λαμβάνει η F1 σε άλλους αγώνες και τα οποία θεωρητικά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στον Καναδά.

Ένα σχέδιο ήταν να διοργανωθεί ο αγώνας πίσω κλειστές εισόδους με αυστηρούς περιορισμούς τύπου “φούσκας” για τις ομάδες και το προσωπικό που θα έρθει από την Ευρώπη. Το περσινό GP του Άμπου Ντάμπι, το οποίο βρήκε όλο το προσωπικό των paddock να ταξιδεύει από το Μπαχρέιν με πτήσεις charter και να μένει σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία τέθηκε ως παράδειγμα προς μίμηση.

Ωστόσο, το να επαναληφθεί κάτι τέτοιο σε πλήρη κλίμακα, κάτι που θα περιλάμβανε το να παραμείνει το προσωπικό των ξενοδοχείων στο Μόντρεαλ και οι εθελοντές της πίστας σε καραντίνα πριν τον αγώνα, δεν θεωρείται ως πρακτικό.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο επικεφαλής δημόσιας υγείας του Quebec, Dr Horacio Arruda, επεσήμανε πως όλες οι επιλογές βρίσκονταν υπό συζήτηση.

“Όσον αφορά τη διοργάνωση του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, υπάρχει τρόπο να γίνει αυτό σωστό με καλά εφαρμοσμένα πρωτόκολλα σχετικά με τη δημόσια υγεία”, τόνισε.

“Όσον αφορά τη μεταφορά του ιού από ανθρώπου που έρχονται εκτός χώρας χωρίς καραντίνα, υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις ανάμεσα σε Quebec και Καναδά. Υπάρχουν αναλύσεις και αξιολογήσεις που θα γίνουν πάνω στους κινδύνους”.



Πηγή: f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2023

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright 2017 - 2023 www.gof1fan.eu -
www.gof1fan.eu - Copyright 2017 - 2023 - All rights reserved.