F Αποκαλύφθηκαν και τα προγράμματα για F2 και F3 - www.gof1fan.eu
Home » , , , » Αποκαλύφθηκαν και τα προγράμματα για F2 και F3

Αποκαλύφθηκαν και τα προγράμματα για F2 και F3

Written By news on Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 | 8:14 μ.μ.

Νέα προγράμματα για τις Formula 2 και Formula 3 για το 2021, με τα δύο υποστηρικτικά στη F1 πρωταθλήματα να μην έχουν καθόλου κοινές ημερομηνίες.

 

Μαζί με το σημερινό πρόγραμμα της F1 για το 2021, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει χρονιά ρεκόρ με 23 Grand Prix, η FIA έδωσε στη δημοσιότητα και τις ημερομηνίες για τη Formula 2 και τη Formula 3.

 

Πριν τις σημερινές ανακοινώσεις, είχε ήδη γίνει γνωστό πως τα πρωταθλήματα θα προβούν σε μέτρα περικοπής κόστους για το 2021, κάτι που σήμαινε ότι τόσο η F2 όσο και η F3 θα είχαν περισσότερους μεν αγώνες, σε λιγότερες δε πίστες. Οι δύο υποστηρικτικοί θεσμοί θα λειτουργούν επίσης σε διαφορετικές μεταξύ τους ημερομηνίες, χωρίς να συναντώνται σε κάποια πίστα. Θα συνεχίσουν ωστόσο να διοργανώνονται σε Σαββατοκύριακα που η F1 βρίσκεται σε κάποια πίστα.

“Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ένα από τα μέτρα ελέγχου των εξόδων μας για το 2021 είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των γύρων στο πρωτάθλημα, κάτι που θα μειώσει και τα budget των ομάδων”, δήλωσε ο CEO της Formula 2, Bruno Michael.

 

“Αλλά χάρη στη F1 και την υποστήριξη της FIA, θα έχουμε πλέον τρεις αγώνες σε κάθε πίστα. Αυτό σημαίνει πως αν και μειώσαμε των αριθμό των χωρών στις οποίες θα πάμε, η σεζόν θα αποτελείται από 24 συνολικά αγώνες, όσοι γίνονταν και τα τελευταία τρία χρόνια δηλαδή”.

 

“Η προσθήκη της Jeddah στη Σαουδική Αραβία κάνει τα πράγματα για τη F2 πιο συναρπαστικά. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως όλοι οι αγώνες της F2 θα γίνουν μαζί με τη F1”.

 

Για τη Formula 3, ο Michael πρόσθεσε: “Χάρη στην υποστήριξη της F1 και της FIA, θα έχουμε πλέον τρεις αγώνες ανά event, κάτι που σημαίνει πως αν και πέσαμε από τους 9 στους 7 γύρους, έχουμε επί της ουσίας αυξήσει τον αριθμό των αγώνων συνολικά, από 18 σε 21”.

 

“Αυτό θα αυξήσει αυτόματα και τα χιλιόμετρα που διανύονται σε μια σεζόν, κάτι που θα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί επίσης”.

 

“Έχω αρκετό ενδιαφέρον να δω τα μονοθέσια της F3 να τρέχουν στο Zandvoort και το Austin. Πρόκειται για δύο νέες συναρπαστικές πίστες για εμάς. Θα επισκεφτούμε και πάλι το Le Castellet όπου είδαμε εξαιρετικούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια”.

 

“Μπορεί η F3 να μην γίνεται πλέον στα ίδια Σαββατοκύριακα με τη F2, αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω πως όλοι οι αγώνες της F3 θα λάβουν χώρα μαζί με τη Formula 1”.



Πηγή: f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2023

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright 2017 - 2023 www.gof1fan.eu -
www.gof1fan.eu - Copyright 2017 - 2023 - All rights reserved.